Grönt Kort Kurser Juniorer

 Roligt att du är intresserad av Grönt Kort kurs på Djursholms Golfklubb!

 

Våra Grönt Kort Kurser är riktade till juniorer (upp till 21 år), se info nedan. Vuxna bokar med någon av oss DGK tränare. Tillsammans skapar vi ett paket med inriktning Grönt Kort, ni kan använda fliken som heter "Lektioner och Lektionspaket". 1-3 personer. 

För de yngsta arrangerar vi även Golfskolan för köande 7-9 åringar och Träningsmedlemskpa Yngre 10-12 år. Maj-sep med ansökningstid nov-mars.

  

Innehåll och riktlinjer: 

Ni kommer att få träna på golfens alla delar: Putt, chip, pitch, bunkerslag, sving (järnklubbor och driver). Kursen är både praktisk och teoretisk, däremot krävs det egna studier på golfförbundets grönt kort web för att förbereda sig inför kunskapstestet. Det är även viktigt med en bra fadder som kan coacha på banan, alternativt att boka in en DGK tränare. För godkänd teori, se längre ned i mailet. 

 

Praktisk - Spel på bana och samla poäng: Ni får 3 extraslag mot par för att få 2 poäng. Det krävs ett snitt på 2 poäng per hål (18p över 9 hål) för att få godkänt. Ex. Par 3 hål innebär: 6 slag=2p, 7 slag=1p, 5 slag=3p o.s.v.

Teoretisk - Studerar ni på det som kallas för Grönt Kort Webben. Inloggning hittar ni längst ned på sidan Börja spela golf - Börja spela golf. Där kan ni även skapa ett Golf-ID om ni inte redan har det. När ni har övat på grönt kort webbens material så loggar ni in på ”Min Golf” där ni får ett kunskapstest: Min Golf. Det krävs ett visst antal rätt för att bli godkänd.

 

Vilken bana kan ni öva på?

Ni som har gått grönt kort kurs hos oss på DGK under 2023 får spela fadderspel på DGK's 9-hålsbana under året. Ni bokar via receptionen (vardagar alla tider, helgdagar efter 13.00) och tar med er en fadder (vuxen person med hcp 36 eller lägre som har ett aktivt Golf-ID 2023 i någon golfklubb). Ni betalar juniorgreenfee för 9 hål. Har ni ingen fadder så kan någon av DGK tränarna bokas in för att följa med på banan. Övriga nya golfare får vända sig till en pay and play bana för att öva med sin fadder.

  

Kommande kursdatum:

Grönt Kort Kurser 2023 Djursholms Golfklubb (svenskalag.se)