Grönt Kort Kurser Juniorer

 

Roligt att du är intresserad av Grönt Kort kurs på Djursholms Golfklubb!

 

Våra kurser är riktade till juniorer (upp till 21 år). För de yngsta arrangerar vi även Golfskolan för köande 7-11 åringar. Har ni en plats där så behöver man inte gå en separat Grönt Kort kurs. Är ni vuxen och vill ta Grönt Kort så kan man göra det i privat regi på golfklubben. Kontakta/boka med någon av DGK tränarna så gör vi ett paket med inriktning Grönt Kort, ni kan använda fliken som heter "Lektioner och Lektionspaket". 

 

Innehåll: Ni kommer att få träna på golfens alla delar: Putt, chip, pitch, bunkerslag, sving (järnklubbor och driver). Kursen är väldigt praktisk men i samband med luncherna så går vi igenom den viktigaste teorin. För godkänd teori, se längre ned i mailet. 

 

Grönt Kort: Efter kursen så är det fokus på två saker. Dels att ni tränar och spelar på banan för att klara 9 hål på ett visst antal slag/poäng (återkommer med exakta detaljer) samt klarar teoridelen enligt beskrivning nedan. De banor som ni får spela tillsammans med fadder (en som är aktiv golfmedlem, har golf-ID och max 36 i hcp) är pay and play banor och det finns några bra i Stockholmsområdet (ex Rotebro Golf i Sollentuna eller Brollsta/Brottby). Ni som är medlemmar på DGK får spela på vår egen 9-hålsbana tillsammans med fadder.

 

Teorin: Kunskapstestet för att klara teorin finer ni på er "min golf" och administreras av Svenska Golfförbundet. För att logga in behöver ni registrera ett Golf-ID med hjälp av ert personnummer och mail. 

 

För att skapa ett Golf-ID och förbereda sig inför kunskapstestet så går ni in på golfförbundets sida Börja spela golf - Börja spela golf. Ni kan redan idag gå in och kika på teoridelen och studiera de olika områdena. 

 

För att läsa mer om våra Grönt Kort kurser för juniorer, följ länken nedan: 

Grönt Kort Kurser 2023 Djursholms Golfklubb (svenskalag.se)

 

För er vuxna som vill ta grönt kort, antingen själva eller tillsamamns med vänner, kontakta någon av oss DGK tränare: Golftränare DGK | Djursholms Golfklubb